- Tid: 1 timme +
- Räcker till: 7 biskvier
- Hur: Avancerat
Om receptet
Biskvier består av en mandelbotten, fylld med en chokladsmörkräm och toppad med choklad! Liknar Sarah Berhardt, fast med en ljusare fyllning (som istället är fylld med chokladtryffel). Mandelbottnen kan dock bli lite mjuk, speciellt om de får stå några dagar.
Ingredienser
- Botten:
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 äggvita (spara äggulan)
- ca 1 msk sötströ
- Chokladkräm
- 50 gram smör
- 50 gram mascarpone
- 1 äggula
- ca 1 ½ msk sötströ
- 1 tsk kakao
- 1 ½ krm vaniljpulver
- Chokladöverdrag:
- 40-50 gram mörk choklad
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna med varandra.
- Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med chokladkrämen.
Chokladkräm
- Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens.
- Toppa krämen på de avsvalnade kakbottnarna. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare (ca 1 timme).
Chokladöverdrag
- Smält chokladen och låt den svalna en aning.
- Doppa biskvierna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.
Liknande recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar