onsdag 18 juli 2012

Filbunke


ngredienser:

4 port filbunke
  • 1 liter mjölk, 3% standardmjölk
  • 2 dl filmjölk
  • ev. 1 dl grädde

Tillagning:


  1. Värm mjölken till 90 grader. Den ska inte koka.
  2. Låt mjölken svalna i kastrullen.
  3. Rör i filmjölken i mjölken. Tillsätt grädde om du vill ha sk gräddskikt.
  4. Häll upp i portionsskålar eller en stor skål, täck över och ställ i rumstemperatur i ca ett dygn tills mjölken stelnat till filbunke.
  5. Filbunken håller sig i några dagar i kylen. Servera filbunken kall.
  6. Nästa gång du gör filbunke kan du ta lite av den filbunke du gjort att syra nästa omgång filbunke med istället för filmjölk.
Det pratas om filbunke på radion, så jag blev sugen på att prova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar