tisdag 12 februari 2013

Kyckling med Jornöttssås

Gör så här 
Kycklingen
Börja med att skiva kycklingen i mindre små filéer, ca en halv dm långa. Sätt på en stekpannan och stek kycklingen tills de är genomstekta. 
Häll på önskade kryddor. Jag använder Chilipulver, Spiskummin och Paprikapulver så att de får en god smak + en fin färg.

Vitkålen
Skiva vithålen i strimlor, ta fram en kastrull och låt vitkålen koka i ca 10 min. Låt den rinna av och lägg i dem i en stekpanna och låt dem få en gyllenbrun färg.

Jordnötssåsen
Ta fram en mindre kastrull och tillsätt jordnötssmöret och och hälften av vispgrädden. Låt det koka upp, men tänk på att röra om hela tiden. Sedan kommer såsen att tjockna. Tillsätt resten av grädden och blanda i salt och sambal oelik efter behag . Jag brukar använda ca 1-2 tsk sambal oelik. 

Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar